Starostu dagestanskej metropoly obvinili z terorizmu

NETKY.SK • 10 September 2013, 18:05 • 2 min
Starostu dagestanskej metropoly obvinili z terorizmu

MOSKVA - Ruskí vyšetrovatelia v utorok obvinili starostu dagestanskej metropoly Machačkala z prípravy teroristického útoku.

slovakia

left justify in out

Said Amirov podľa Moskvy plánoval "raketový útok" namierený proti "členovi ruskej vlády". Podľa vyšetrovateľov ho chcel uskutočniť spolu s ďalšími dvoma komplicmi s pomocou rakety typu Strela 2. Ide o sovietsku verziu ručného raketometu, ktorú povstalci v nepokojnom kaukazskom regióne používajú pomerne často. Dôkazy proti Amirovi našli počas jeho domovej prehliadky.

Vplyvný dagestanský politik je v súčasnosti vo väzbe a okrem zbavenia funkcie mu hrozí aj dlhoročný trest za pokus o vraždu. Príslušníci obávanej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB), ktorá je nástupkyňou sovietskej tajnej služby, ho zatkli ešte v júni. Amirova pritom považovali za spojenca Kremľa v tomto nepokojnom kaukazskom regióne, kde povstalci často útočia na miestnych činiteľov napojených na Moskvu. Dagestan je aj preto spolu s Čečenskom jedným z najnebezpečnejších častí Ruska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies