Starostovia veľkomiest z celého sveta rozbiehajú klimatické projekty

NETKY.SK • 5 Máj 2016, 18:25 • 2 min
Starostovia veľkomiest z celého sveta rozbiehajú klimatické projekty

WASHINGTON - Starostovia veľkých miest z celého sveta sa dnes schádzajú vo Washingtone, aby prediskutovali spoločný boj proti globálnemu otepľovaniu formou investovania do verejnej dopravy a elektrických automobilov, vysádzania stromov a prechodu na slnečnú energiu.

slovakia

left justify in out

Oznámenie vydali na dnešnom summite o klimatických zmenách vo Washingtone starostovia Paríža, Montrealu a Atlanty, informovala tlačová agentúra AP. Uvedené projekty sú súčasťou historickej dohody o boji proti klimatickým zmenám, ktorú štáty sveta uzatvorili vlani v Paríži. Cieľom tejto prelomovej dohody je udržať rast globálneho otepľovania pod dva stupne Celzia v porovnaní s predindustriálnou érou.

 

Kasim Reed ako starosta Atlanty, metropoly amerického štátu Georgia, uviedol, že desiatky miest si budú vymieňať poznatky a know-how v boji proti nárastu teplôt, znečisteniu ovzdušia či ďalším vplyvom klimatických zmien. Reed dodal, že v tejto iniciatíve ide o "riadenie, elán a vášeň, ktoré pomôžu ochladiť planétu".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies