Starostovi Vyšného Skálnika, ktorý šoféroval opitý, vrátili vodičák!

NETKY.SK • 18 Júl 2014, 13:58 • 2 min
Starostovi Vyšného Skálnika, ktorý šoféroval opitý, vrátili vodičák!

RIMAVSKÁ SOBOTA - Starosta Vyšného Skálnika Ján Durmis, ktorému za volantom policajti pri kontrole nedávno namerali viac ako dve promile, môže šoférovať naďalej.

slovakia

left justify in out

Má platný vodičský preukaz. Informáciu pre agentúru SITA potvrdila banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Starostu polícia približne pred mesiacom obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a sudcom okresného súdu bol odsúdený v superrýchlom konaní. Na základe trestného rozkazu Okresného súdu Rimavská Sobota mu bol uložený peňažný trest 800 eur a zákaz vedenia motorových vozidiel na 30 mesiacov. Ako hovorkyňa krajského súdu Nina Spurná pripomenula, obvinený sa vzdal práva podať odpor. Starostov vodičský preukaz sa tak rozhodnutím súdu stal neplatný. Odpor však o pár dní, v zákonom stanovenej lehote, podala manželka starostu a podľa Spurnej bol rozsudok zo zákona zrušený. Zákonné dôvody na zadržanie oprávnenia zanikli, potvrdila to aj policajná hovorkyňa. 

 

Starosta Vyšného Skálnika neprišiel ani o svoj mandát. Ten v zmysle zákona o obecnom zriadení zaniká, ak bol starosta právoplatne odsúdený za úmyselný trestný čin. V prípade bolo na Okresnom súde Rimavská Sobota nariadené nové hlavné pojednávanie. To však podľa Spurnej bolo v stredu odročené vzhľadom na ospravedlnenie neprítomnosti obhajcu obžalovaného. Ďalší termín pojednávania súd vytýčil na 14. augusta. Ako policajná hovorkyňa zdôraznila, v prípade právoplatného odsúdenia vodiča vyzvú, aby vodičský preukaz vrátil. 

 

Vodiča Jeepu Grand Cherokee zastavili policajti v nedeľu 8. júna popoludní v obci Hrachovo na ulici Mieru. Podľa polície 50-ročného Jána vyzvali k predloženiu dokladov a zároveň ku kontrole dychovou skúškou na zisťovanie alkoholu v dychu. Nameraná hodnota u neho predstavovala 1,01 mg/l alkoholu, čo v prepočte predstavuje viac ako dve promile alkoholu v krvi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies