Starostov a primátorov môžu voliť aj cudzinci

NETKY.SK • 30 September 2014, 14:33 • 2 min
Starostov a primátorov môžu voliť aj cudzinci

BRATISLAVA - V novembrových komunálnych voľbách môžu hlasovať nielen Slováci, ale aj cudzinci. Podmienkou je plnoletosť a trvalý pobyt v danej obci. Voliť môžeme len v mieste nášho trvalého pobytu.

slovakia

left justify in out

Cudzinci sa volebnej komisii musia podľa zákona preukázať dokladom o pobyte pre cudzinca. Slováci sa pred hlasovaním preukazujú občianskym preukazom. Treba si skontrolovať aj jeho platnosť.
     

V prípade, že je volič zapísaný v zozname voličov, môže svoju totožnosť preukázať aj iným dokladom, na ktorom je fotografia a údaje uvedené v zozname voličov. TASR to potvrdila riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán ministerstva vnútra Eva Chmelová.
     

Komunálne voľby budú na Slovensku 15. novembra. Oficiálna predvolebná kampaň sa začne koncom októbra. Voliť môžu viac ako štyri milióny ľudí vrátane tisícok prvovoličov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies