Starostku v Mexiku zastrelili len deň po nástupe do funkcie

NETKY.SK • 3 Január 2016, 08:41 • 2 min
Starostku v Mexiku zastrelili len deň po nástupe do funkcie

TEMIXCO - Novú starostku mesta Temixco v južnom Mexiku zavraždili len deň po nástupe do funkcie. Giselu Motovú podľa miestnych médií napadli dnes štyria ozbrojenci v jej dome, kde ju zastrelili.

slovakia

left justify in out

"Je to vyhlásenie vojny zo strany zločinu. Nedáme sa poraziť," napísal guvernér príslušného štátu Morelos, Graco Ramírez, na Twitteri. Podľa novín El Universal policajti dvoch podozrivých útočníkov zabili a ďalších dvoch zadržali.

Štát Morelos, ležiaci južne od metropoly Mexiko, patrí podľa správy k najnebezpečnejším v krajine. Tamojšia vláda nedávno stiahla policajtov a vybavenie z veľkomesta Cuernavaca, pri ktorom leží Temixco, pretože nový starosta Cuauhtémoc Blanco nesúhlasil s dohodou o spoločnej bezpečnostnej stratégii. "Nechali nás 'nahých'," vyhlásil Blanco, bývalá futbalová hviezda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies