Starostka východoslovenskej obce si neprečítala zmluvu, uzavrela ju o takmer 8-tisíc drahšie

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 15:09 • 2 min
Starostka východoslovenskej obce si neprečítala zmluvu, uzavrela ju o takmer 8-tisíc drahšie

NIŽNÝ HRABOVEC – Starostka východoslovenskej obce Nižný Hrabovec (okres Vranov nad Topľou) podpísala zmluvu na verejné obstarávanie, ktorú si neprečítala. V zmluve, ktorá bola vystavená na opravu podlahy v miestnej základnej škole bola suma vyššia o takmer osemtisíc.

slovakia

left justify in out

K novej podlahe na škole v Nižnom Hrabovci existujú dve zmluvy. V jednej sa píše, že firma, ktorá vyhrala zákazku v konkurencii šiestich ostatných, spraví podlahu za 26 397 eur s DPH. Druhá zmluva, ktorú podpísala starostka Katarína Špallerová (Smer-SD), hovorí o sume 34 251, 60 eur s DPH.

 

Starostka pre televíziu JOJ prezradila, že zmluvu nečítala. "Všetko som podpísala v domnienke, že je to všetko správne," povedala starostka pre TV JOJ. "Myslela som si, že je všetko správne," dodala Špallerová pre TV JOJ.

Obecný úrad Nižného Hrabova na internete zverejnil zmluvu na vyššiu sumu.

 

Ako prvý poukázal na prípad Peter Pčolinský

Na pochybné verejné obstarávanie vo svojej rodnej obci ako prvý na svojom blogu poukázal organizátor protestov Gorila a jeden zo zakladateľov Hnutia 300 Peter Pčolinský. „Deň pred Vianocami nominanti strany SMER-SD v obci Nižný Hrabovec vypísali súťaž za 35 000 eur a 13.1.2015 začali rekonštrukciu. Až o 6 dní – 19.1.2015 podpísali zmluvu s firmou Stell s.r.o., patriacou vranovským smeráckym bossom, čiže práce začali skôr ako bola zmluva podpísaná. Teda je dôvodné podozrenie, že víťaz bol vopred určený. Hoci najnižšia ponuka bola 26 397,60 eur, starostka obce podpísala zmluvu so sumou 34 251,60 eur,“ zhrnul zvláštne praktiky v obci Nižný Hrabov Pčolinský.

 

„Môže to pripomínať situáciu, ako keby ste chytili zlodeja, ktorý vám kradne Fabiu a on, prichytený pri čine, by to ospravedlňoval tým, že sa pomýlil, a myslel si, že tá Fabia je jeho. No keby ste ho pri čine nepristihli, vaša Fabia, za 7 854 eur by už nebola vaša,“ uzavrel Pčolinský.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies