Starostka severofrancúzskeho Calais navrhla povolať vojakov, prílev migrantov stúpol

NETKY.SK • 19 Október 2015, 16:15 • 2 min
Starostka  severofrancúzskeho Calais navrhla povolať vojakov, prílev migrantov stúpol

CALAIS - Starostka severofrancúzskeho Calais Natacha Bouchartová dnes vyhlásila, že možno bude potrebné povolať vojakov, aby úrady zvládli narastajúci počet migrantov táboriacich v tomto meste v nádeji, že budú môcť pokračovať v ceste za lepším životom do Británie.

slovakia

left justify in out

Calais, ktoré je s Britániou spojené podmorským tunelom, je už roky pre migrantov vstupnou bránou do ostrovnej krajiny. Starostka Bouchartová však uviedla, počet ľudí v provizórnych táboroch neďaleko francúzskeho vjazdu do tzv. eurotunela sa v posledných týždňoch zdvojnásobil na približne 6000. Bouchartová povedala pre rozhlasovú stanicu RMC, že kriminalita v táboroch je už nezvládnuteľná, a dodala, že sa o situácii rozprávala s najvyššie postavenými bezpečnostnými predstaviteľmi Francúzska.

 

Každú noc sa migranti ponáhľajú k železničnej trati cez eurotunel a dúfajú, že sa načierno odvezú vlakmi do Británie. Od leta ich pri takýchto pokusoch zahynulo viac ako desať, pripomenula tlačová agentúra AP.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies