Starostka Ríma nechce OH ale ME víta s otvorenou náručou

NETKY.SK • 22 September 2016, 16:09 • 2 min
Starostka Ríma nechce OH ale ME víta s otvorenou náručou

RÍM - Starostka Ríma Virginia Raggiová v jeden deň definitívne pochovala kandidatúru talianskej metropoly na usporiadanie olympijských hier v roku 2024 a na druhý s nadšením vítala úlohu organizátora zápasov záverečného turnaja futbalových majstrovstiev Európy 2020.

slovakia

left justify in out

Na Olympijskom štadióne sa uskutočnia tri stretnutia základných skupín a jedno štvrťfinále podujatia, ktoré prvý raz v histórii usporiadajú v 13 rôznych krajinách starého kontinentu. "Rím je poctený, že môže hostiť športovú akciu takého významu," povedala Raggiová na štvrtkovej prezentácii.


Nominantka opozičného Hnutia 5 hviezd pritom len v stredu na zvolanej tlačovej konferencii potvrdila odmietavý postoj radnice proti kandidatúre Ríma na OH 2024. Nákladný projekt označila za nezodpovedný. Pred tým sa nedostavila na plánované stretnutie s prezidentom národného olympijského výboru (CONI) Giovannim Malagom a viceprezidentom kandidatúry Lucom Pancallim. Malago nechýbal na štvrtkovej prezentácii a podľa agentúrnych správ starostke úctivo pobozkal ruku.


Okrem Ríma sa zápasy ME 2020 budú hrať v Londýne, Mníchove, Petrohrade, Baku, Dubline, Glasgowe, Kodani, Bukurešti, Amsterdame, Bilbau, Budapešti a Bruseli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies