Starostka portorického San Juanu zničeného hurikánom prosí o pomoc

NETKY.SK • 30 September 2017, 09:57 • 2 min
Starostka portorického San Juanu zničeného hurikánom prosí o pomoc

WASHINGTON/SAN JUAN - Starostka portorického hlavného mesta San Juan, Carmen Yulín Cruzová, v piatok nahnevane obvinila americkú administratívu prezidenta Donalda Trumpa z neschopnosti pomáhať obyvateľom ostrova, zničeného hurikánom Maria.

slovakia

left justify in out

Vláda USA však pokračuje v doručovaní núdzovej pomoci na tento karibský ostrov, ktorý je americkým územím.

 

Prezident Trump v piatok vo Washingtone vyhlásil, že vláda "sa naplno angažuje v pomoci Portoriku po katastrofe", a trval na tom, že administratíva odvádza "fantastickú prácu".

 

Starostka San Juanu Cruzová však tento jeho názor odmietla a na tlačovej konferencii naliehavo prosila Trumpa, aby "zabezpečil, že niekto bude poverený úlohou zachraňovať životy".

 

Cruzovej sa od hnevu triasol hlas, keď obviňovala Trumpovu administratívu: "Zomierame a vy nás zabíjate neschopnosťou. Prosím, prosím kohokoľvek, kto nás počuje: zachráňte nás pred umieraním."

 

Tisíce ďalších a ďalších Portoričanov už dostávajú životne dôležité zásoby vody a prídely potravín, keďže spočiatku obmedzená, spomalená humanitárna pomoc začína prúdiť na ostrov rýchlejšie. Avšak mnohým obyvateľom karibského ostrova stále zúfalo chýba voda a ďalšie základné potreby.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies