Starostka Paríža prosí kandidátov na prezidenta o podporu pre OH 2024

NETKY.SK • 21 September 2016, 13:20 • 2 min
Starostka Paríža prosí kandidátov na prezidenta o podporu pre OH 2024

PARÍŽ - Starostka Paríža Anne Hidalgová žiada všetkých kandidátov v budúcoročných voľbách prezidenta Francúzska, aby vyslovili podporu kampani mesta v boji o právo usporiadať olympijské hry v roku 2024.

slovakia

left justify in out

Prvá žena radnice v stredu na stretnutí so skupinou zákonodarcov prezradila, že jej tím absolvoval schôdzky so všetkými kandidátmi a vyzval ich, aby zaujali jednotný postoj. Paríž súperí o OH 2024 s Rímom, Budapešťou a Los Angeles, ale už v stredu by mu mohol ubudnúť jeden súper, pretože talianska metropola zrejme bude musieť odstúpiť pre odpor novej starostky Virginie Raggiovej.

 

Francúzske prezidentské voľby sú naplánované na apríl a máj 2017. Medzinárodný olympijský výbor (MOV) vyberie hostiteľa OH 2024 v septembri 2017 na zasadnutí v peruánskej Lime.


Hidalgová je ako socialistka spojenkyňou súčasnej hlavy štátu Francoisa Hollanda, žiada však podporu pre kandidatúru naprieč politickým spektrom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies