Starostka Paríža ocenila medailou írskych fanúšikov

NETKY.SK • 29 Jún 2016, 16:33 • 2 min
Starostka Paríža ocenila medailou írskych fanúšikov

PARÍŽ - Zaznelo to už z viacerých miest a súhlasí s tým aj starostka Paríža - Íri majú najlepších fanúšikov spomedzi účastníkov ME 2016 vo futbale.

slovakia

left justify in out

Prvá dáma francúzskej metropoly Anne Hidalgová ich preto symbolicky ocenila medailou mesta Paríž. "Zaslúžia si to za svoju férovosť, športového ducha a všade šíriacu dobrú náladu," uviedla Hidalgová. O tomto svojom počine informovala aj írskeho prezidenta Michaela D. Higginsa.


Íri odohrali len jedno zo svojich štyroch vystúpení na ME 2016 v Paríži, hneď to úvodné v E-skupine, keď na Stade de France remizovali so Švédmi 1:1. Napriek nešťastnému vlastnému gólu Ciarana Clarka sa fanúšikovia v zelených dresoch po zápase zabávali, akoby sa práve stali majstrami Európy. Krásny príklad dobrej nálady predviedli Íri o niekoľko dní neskôr v Bordeaux.

 

V druhom svojom zápase na ME síce nestačili na Belgičanov (0:3), ale mimo ihriska sa hitom internetu stalo vyznanie lásky mladej Francúzke Carle Romérovej. Stovky írskych fanúšikov jej spontánne zaspievali na ulici klasické vyznanie "Can't Take My Eyes Off You", čiže "Nemôžem od Teba odtrhnúť zrak."

 

Devätnásťročná študentka, príležitostná modelka a zároveň záchranárka Romérova sa spočiatku cítila rozpačito, keď sa stala objektom svojskej serenády, ale dodatočne pre MailOnline uviedla: "Chcem povedať, že som na Írov veľmi hrdá. Bol to kúzelný okamih naplnený láskavosťou a radosťou."


Porovnateľne populárne sú zábery priaznivcov zo "zeleného ostrova", ako opravujú nespratníkom preliačenú kapotu auta (súbežne strkajú poškodenému majiteľovi cez okienko peniaze na náhradu škody), hudú v hromadnej doprave uspávanku fafrnkovi a budovateľským songom si spríjemňujú upratovanie po vlastnom hodovaní v parku.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies