Starostka obce Nová Kelča je podozrivá zo spáchania finančného podvodu

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 18:02 • 2 min
Starostka obce Nová Kelča je podozrivá zo spáchania finančného podvodu

NOVÁ KELČA – Starostka obce Nová Kelča (okres Vranov nad Topľou) Mária T. je podozrivá zo spáchania podvodu. Súvisieť má s rekonštrukciou kotolne, ktorú obec prerobila na vykurovanie na drevoštiepku.

slovakia

left justify in out

Náklady sa podľa oficiálnych dokumentov vyšplhali na viac ako 280.000 eur. Približne polovicu tvoril príspevok z Environmentálneho fondu. Začiatkom júla o tom informoval spravodajský portál Pluska.sk.

 

Koncom júna sa na obecnom úrade uskutočnila kontrola Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Tá si na základe povolenia vyžiadala potrebnú dokumentáciu, ktorú jej obec odovzdala. Starostka bola zadržaná, vypočúvaná, ale k veci sa vyjadriť nechcela. „Nerada by som sa k tomu vyjadrovala, nechajme to na šetrenie polície. Momentálne som obvinená, ale platí u nás prezumpcia neviny. Ja nehovorím, či som vinná, alebo či nie som vinná,“ uviedla s tým, že obyvateľov obce bude o priebehu šetrenia informovať.

 

Podľa jej slov je dielo spravené v hodnote určenej na základe projektovej dokumentácie, znaleckého posudku. Kotolňa funguje už viac ako päť rokov a napájajú sa na ňu ostatné obecné budovy.

Hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka pre TASR uviedol, že vyšetrovateľ NAKA obvinil dve osoby zo zločinu subvenčného podvodu. „Osoby sú stíhané na slobode a v prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na päť až 12 rokov,“ dodal s tým, že vzhľadom na to, že úkony trestného konania naďalej prebiehajú, nie je v súčasnosti možné k prípadu poskytnúť viac informácií.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies