Starostka francúzskeho Calais chce kvôli migrantom zavrieť prístav

NETKY.SK • 3 September 2014, 10:14 • 2 min
Starostka francúzskeho Calais chce kvôli migrantom zavrieť prístav

PARÍŽ - Starostka francúzskeho pobrežného mesta Calais Natacha Bouchartová sa vyhráža uzavretím miestneho často využívaného prístavu.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je prílev migrantov, ktorí sa cez Anglický kanál (La Manche) snažia dostať do Británie. Bouchartová tvrdí, že v súčasnosti žije v 75-tisícovom Calais asi 1300 prisťahovalcov. "Tento fakt robí z obyvateľov môjho mesta rukojemníkov," vyhlásila starostka a dodala, že migranti život v Calais "sťažujú". Apeluje preto na britskú vládu, aby tento problém pomohla riešiť. V opačnom prípade je pripravená splniť vyhrážky a uzavrieť miestny prístav.

 

Ku konfliktu v Calais dochádza v čase, keď v rámci Európskej únie prebieha intenzívna debata o kontrole jej vonkajších hraníc. Migranti v čoraz väčších počtoch utekajú do Európy najmä z Blízkeho východu a severnej Afriky. Viacerí z nich pritom veria, že v Británii dostanú v porovnaní s Francúzskom oveľa ľahšie azyl.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies