Starosta to po desiatich rokoch bude mať domov konečne na skok

NETKY.SK • 2 September 2014, 14:33 • 2 min
Starosta to po desiatich rokoch bude mať domov konečne na skok

BRATISLAVA - Po desiatich rokoch strávených v troch ruských mestách sa hokejový obranca Tomáš Starosta vrátil späť na Slovensko. V pondelok sa dohodol na ročnej spolupráci so Slovanom Bratislava, a hoci bude naďalej brázdiť klziská KHL, domov to oproti minulým rokom bude mať tentoraz na skok.

slovakia

left justify in out

Skúsený tridsaťtriročný bek absolvoval v utorok na bratislavskom ľade už druhý tréning s novými spoluhráčmi. "Som tu krátko. Pre Slovan som sa rozhodol hlavne preto, že to mám blízko domov. Veľa času však nebudem mať na rodinu ani tu, pretože hokejové povinnosti sú rovnaké ako v Rusku. Keď však budeme mať voľno, pokojne môžem ísť domov a tráviť tam čas. Oproti vzdialenosti z Ruska je to na skok," povedal Starosta, ktorý tak opäť po dlhej dobe strávi najkrajšie sviatky v roku doma v Trenčíne. "Teším sa na domáce Vianoce. Nielen na rodinnú pohodu, ale aj na tradičnú atmosféru v meste, čo mi v Rusku chýbalo."

 

Dlhoročný slovenský reprezentant sa na nový ročník pripravoval spoločne s extraligovým tímom Dukly Trenčín, za ktorý nastúpil aj na prípravnom turnaji RONA Cup. "Čakal som na konkrétnu ponuku z Bratislavy. Ak by neprišla, začal by som hrať v Trenčíne. Neváhal by som však, keby prišla aj nejaká lukratívna možnosť z Ruska. Situácia však bola náročná, na trhu zostalo veľa cudzincov a miest bolo málo," pokračoval Starosta. Hoci absolvoval prípravu s iným tímom, štartu na ľade s "belasými" sa neobával. Na striedačku Trenčína zasadol Roman Stantien, ktorý pôsobil v uplynulých dvoch sezónach ako asistent Rostislava Čadu práve pri mužstva Slovana. "Tréningové cvičenia v Trenčíne a v Bratislave boli asi na 70 percent rovnaké práve vďaka Romanovi Stantienovi. Mal som to ľahšie, ale až prvý zápas ukáže, v čom mám nedostatky," dodal.

 

Slovan čaká už vo štvrtok prvý zápas v poradí 7. ročníka KHL, keď na domácom ľade nastúpi proti Medveščaku Záhreb. Po nevydarenej uplynulej sezóne sú očakávania tímu určite vyššie. "Keď tím nepostúpi do play off, zavládne veľké sklamanie. Minulý rok to Slovanu nevyšlo a vedenie sa rozhodlo doplniť tím o skúsenejších hráčov, ktorí v hokeji veľa preskákali. Je to však na každom z nás, musíme to dokázať na ľade. Cieľom je jednoznačne play off," uviedol Starosta.

 

Práve on patrí v súčasnosti k najskúsenejším slovenským obrancom na medzinárodnej scéne, veď v reprezentačnom drese odohral už viac ako 120 stretnutí. Jeho úloha v tíme však bude taká istá ako v prípade ostatných členov defenzívy. "Tréner odo mňa očakáva to, čo od každého. V prvom rade si musím plniť povinnosti zozadu. Dnes sa hrá hokej zo zabezpečenej obrany, bez nej nie je potom možnosť rozvinúť kvalitný útok," ozrejmil Tomáš Starosta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona