Starosta talianskeho mesta Borgosesia chce zakázať bozkávanie sa gejov na verejnosti

NETKY.SK • 10 Júl 2014, 13:56 • 2 min
Starosta talianskeho mesta Borgosesia chce zakázať bozkávanie sa gejov na verejnosti

RÍM - Gianluca Buonanno, pravicový starosta malého mesta Borgosesia na severozápade Talianska, sa dostal pod paľbu domácej aj medzinárodnej kritiky za svoj záväzok, že zabráni homosexuálom bozkávať sa na verejnosti.

slovakia

left justify in out

Buonanno uviedol, že dvojice rovnakého pohlavia sú také neprirodzené, ako "psy, ktoré mňaukajú, a mačky, ktoré brešú". "Hľadám so svojimi právnikmi najúčinnejšie spôsoby na potrestanie správania, ktoré je mravne škodlivé a proti prírode. Musíme naformulovať nariadenie, ktoré odolá akémukoľvek prípadnému odvolaniu a odporu," uviedol starosta, ktorého dnes citovala tlačová agentúra DPA.

 

Buonanno pochádza z Borgosesie, ktorá má približne 13.000 obyvateľov. V máji ho zvolili aj do Európskeho parlamentu za protiimigračnú stranu Liga severu, ktorá je v spojenectve s krajne pravicovým francúzskym Národným frontom.

 

Výroky talianskeho politika vyvolali hnev ľavičiarov v europarlamente a nemecká sociálna demokratka Birgit Sippelová označila Buonanna za "hanbu" tohto zhromaždenia.

 

"Zákazom bozkávania sa gejov na verejných priestranstvách útočí pán Buonanno na dôstojnosť týchto ľudí. To je nezlučiteľné s európskymi hodnotami, ako sú úcta k rôznorodosti a nediskriminovanie," sťažovala sa nemecká politička.

 

Vyvolávanie sporov nie je u Buonanna (48) nič nové. Keď sa začiatkom tohto mesiaca prvýkrát objavil ako zákonodarca EÚ v parlamente v Štrasburgu, mal na sebe napodobeninu burky - na protest proti údajnej invázii moslimských prisťahovalcov do Európy.

 

V januári si ešte ako člen talianskeho parlamentu pomaľoval tvár čiernou farbou a protestoval tak proti "obrátenému rasizmu". Jeho stranu často obviňujú z rasizmu. Jeden z jej popredných členov prirovnal bývalú černošskú ministerku k "orangutanovi".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies