Starosta Soulu chce v meste zaviesť vlastnú kryptomenu

NETKY.SK • 2 Apríl 2018, 19:30 • 2 min
Starosta Soulu chce v meste zaviesť vlastnú kryptomenu

SOUL – Starosta Soulu Park Won-soon oznámil, že v juhokórejskom hlavnom meste by chcel zaviesť vlastnú kryptomenu a vytvoriť lepšie prostredie pre rozvoj projektov blockchain a digitálnej meny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Park verejne vyhlásil, že bude pokračovať vo vytváraní priemyselných skupín a startupov orientovaných na blockchain. Zároveň chce pracovať aj na vytvorení mestkej kryptomeny S coin, ktorou by sa dalo platiť v Soule. Na dosiahnutie tohto cieľa bude pomáhať pri príprave potrebných inštitucionálnych a právnych základov.

 

img

Park Won-soon

 

"Keďže Soul je popredným svetovým mestom v oblasti informácií a komunikácií, tak by mal prirodzene študovať nové technológie, ako je blockchain... Aby sme mohli vytvoriť S coin, musíme pripraviť inštitucionálnu a právnu podporu, ako napríklad nariadenia," povedal starosta.

 

img

 

Po vzore Estónska, ktoré uskutočnilo projekty založené na blockchaine, aby pomohli pri prechode spoločnosti v krajine na digitálne prostredie, chce Park využiť túto technológiu vo všetkých administratívnych funkciách Soulu, ako napríklad vo verejnej doprave či riadenie elektrickej, vodnej a plynárenskej infraštruktúry. Očakáva sa, že blockchain iniciatíva Soulu bude predstavená už v apríli tohto roka.

 

Park sa vyjadril aj k prísnej politike juhokórejskej vlády v oblasti kryptomien, čo by v budúcnosti mohlo priniesť voľnejšiu reguláciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies