Starosta Ružinova požiadal o súhlas na predaj pozemkov pod obchvat

NETKY.SK • 9 September 2016, 14:28 • 2 min
Starosta Ružinova požiadal o súhlas na predaj pozemkov pod obchvat

BRATISLAVA – Starosta bratislavského Ružinova Dušan Pekár dnes požiadal primátora hlavného mesta Iva Nesrovnala o súhlas na predaj pozemkov pod obchvat Bratislavy, ktoré sú zverené do správy mestskej časti. Ružinov sa tak pridal k bratislavským Podunajským Biskupiciam, ktoré primátora o to požiadali ešte koncom augusta a súhlas vo štvrtok (8.9) nakoniec dostali.

slovakia

left justify in out

Po tom, čo tento týždeň bratislavskí mestskí poslanci neodsúhlasili predaj a prenájom pozemkov pod obchvat hlavného mesta Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS), začala mestská časť Ružinov pripravovať žiadosť primátorovi, aby mohla odpredať časť pozemkov, ktoré má v správe. "Dnes sme žiadosť doručili na magistrát hlavného mesta," uviedol Pekár. Ide o 151 pozemkov s rôznymi výmerami, ktorých ceny sú stanovené na základe znaleckého posudku Národnej diaľničnej spoločnosti. "Komunikujeme so zástupcami NDS, pretože niektoré výmery pozemkov, ktoré boli uvedené v materiáli mestského zastupiteľstva, sa odlišujú od tých, na ktoré sme udelili mestu súhlas na odpredaj," podotkol starosta. Podľa jeho informácií je to spôsobené zmenami v geometrickom pláne hlavného mesta.

 

Ak primátor udelí Ružinovu súhlas, o predaji pozemkov budú následne rozhodovať ružinovskí poslanci počas tohto mesiaca. "Peniaze získané z predaja týchto pozemkov si rozdelí hlavné mesto a mestská časť na polovicu, v zmysle štatútu hlavného mesta," uviedla ružinovská samospráva.

 

Podunajské Biskupice už súhlas od primátora dostali. "Vo štvrtok to podpisoval pán primátor. Dnes sme vyvesili náš materiál na 15 dní a 26. septembra máme mimoriadne zastupiteľstvo," povedala pre TASR starostka mestskej časti Alžbeta Ožvaldová.

 

Primátor Nesrovnal sa vo štvrtok dohodol s ministrom dopravy Árpádom Érsekom, že pozemky pod obchvat Bratislavy sa budú predávať oddelene. Časť odpredá NDS hlavné mesto, časť bratislavské mestské časti, ktoré majú niektoré pozemky v správe. Takýto scenár pritom navrhovala aj tá časť mestských poslancov, ktorá predaj a prenájom pozemkov pod obchvat na mestskom zastupiteľstve neodsúhlasila.

 

Predložený návrh uznesenia bol podľa nich protiprávny a jeho schválením by porušili zákon o Bratislave i štatút hlavného mesta. Správne by podľa nich bolo, ak by hlasovali len o predaji pozemkov vo vlastníctve hlavného mesta, ktoré neboli zverené mestským častiam. Podľa primátora bol však predložený materiál profesionálne pripravený a podieľali sa na tom aj niektoré mestské časti. Tá samospráva, ktorá prejavila záujem, predala podľa neho pozemky už vopred samostatne, ako to bolo v prípade Jaroviec.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies