Starosta Ríma zaregistroval 16 homosexuálnych manželstiev, uzavretých v cudzine

NETKY.SK • 18 Október 2014, 15:36 • 2 min
Starosta Ríma zaregistroval 16 homosexuálnych manželstiev, uzavretých v cudzine

RÍM - Starosta Ríma Ignazio Marino dnes zaregistroval 16 homosexuálnych manželstiev, ktoré boli uzavreté v zahraničí, čím sa otvorene postavil ministerstvu vnútra.

slovakia

left justify in out

Homosexuálne manželstvá sú v Taliansku nezákonné. Minister vnútra Angelino Alfano nedávno poslal prefektom obežník, v ktorom ich upozornil, že akékoľvek registrácie hemosexuálnych manželstiev uzavretých v zahraničí budú neplatné.
      

Starostu Ríma dnes na radnici privítali s ováciami páry gejov a lesbičiek s ich deťmi, priateľmi a rodinami, ktoré sa tam zišli, aby boli svedkami oficiálneho zapísania svojich manželstiev do matriky. Marino vyvolával páry - niektoré z nich aj s troma deťmi - jeden po druhom, aby videli, ako zapisuje do matriky dátum a miesto ich sobáša. Manželstvá uzavreli v Španielsku, Portugalsku, USA a inde, informovala tlačová agentúra AP.
      

Marino označil dnešok za významný deň v boji za rovnaké práva pre všetkých. Ako najvýznamnejšie vyzdvihol právo povedať svojmu partnerovi - ľúbim ťa - a mať toto právo uznané. "Čaká nás veľa práce, kým zabezpečíme, aby boli uznávané práva všetkých," povedal. 
      

Ďalším krokom podľa neho je je, aby Taliansko zmenilo svoje zákony a umožnilo homosexuálne manželstvá a adopcie týmito pármi. 
      

Taliansky premiér Matteo Renzi sa vyjadril, že navrhne legislatívu umožňujúcu homosexuálne zväzky, nebude však zahŕňať adopciu, dodala AP.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies