Starosta Ríma odstúpil po novom škandále s výdavkami

NETKY.SK • 9 Október 2015, 10:12 • 2 min
Starosta Ríma odstúpil po novom škandále s výdavkami

RÍM - Starosta talianskeho hlavného mesta Rím Ignazio Marino odstúpil po škandále okolo jeho účtov s výdavkami, ktoré už boli poslednou kvapkou v niekoľkomesačnej kampani zameranej na jeho odstránenie z úradu. Informáciu dnes priniesla tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Talianska televízia SkyTG24 a tlačová agentúra ANSA citovali dnes večer z Marinovho vyhlásenia, v ktorom bránil svoju administratívu. Napísal, že vykorenila korupciu a prenikanie mafie do mestskej radnice, teda javy známe z pôsobenia predchádzajúceho starostu. Marino uviedol, že jeho odstúpenie nie je priznaním viny, a poznamenal, že taliansky zákon umožňuje zrušiť rezignácie do 20 dní.

 

Marino odstúpil po tom, čo rímska prokuratúra tento týždeň začala prešetrovať, ako využíval svoju kreditnú kartu udelenú radnicou. Objavili sa totiž pochybnosti, či do nákladov započítaval aj rodinné večere označované ako oficiálne alebo pracovné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies