Starosta Rače podpísal zmluvu o výstavbe športového areálu

NETKY.SK • 6 November 2014, 17:01 • 2 min
Starosta Rače podpísal zmluvu o výstavbe športového areálu

BRATISLAVA - Starosta bratislavskej mestskej časti Rača Peter Pilinský dnes podpísal zmluvu o prenájme pozemkov s firmou LBG Aréna, s .r. o. Tá má na mestských pozemkoch zverených do správy mestskej časti na Černockého ulici vybudovať multifunkčný športový areál. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa račianskeho starostu Eva Miklánková.

slovakia

left justify in out

Podľa zmluvy sa nájomca zaväzuje na prenajatých pozemkoch zachovať BMX dráhu a odstrániť zemné valy, betónový ovál a zabezpečiť prekládku vodného toku ako aj prekládku vodovodu. „Spoločnosť LBG sa zaviazala vyhradiť minimálne 10 hodín týždenne na korčuľovanie a plávanie pre všetky račianske základné školy a materské školy. Ďalej korčuľovanie pre obyvateľov Rače minimálne dve hodiny týždenne v popoludňajších a večerných hodinách so zľavou a plávanie pre verejnosť minimálne dve hodiny denne v popoludňajších a večerných hodinách. Pre investora je zmluvnou povinnosťou sprístupniť prekrytú multifunkčnú halu pre verejnosť 24 hodín denne tak ako iné bežné verejné ihriská,“ povedal starosta Rače Peter Pilinský s tým, že mestská časť do desiatich dní protokolárne odovzdá pozemky na Černockého ulici LBG Aréne. Tá sa po tomto termíne už bude o ne starať na vlastné náklady. Vlastníkom prenajatých pozemkov však naďalej zostáva výlučne Hlavné mesto SR Bratislava a správcom mestská časť. 

 

Zmluvu zostavovali obe strany, na čo bola v lete zriadená pracovná skupina zostavená z račianskych poslancov, prednostky, zástupcu hlavného mesta a zástupcov investora. „Som rád, že v procese vybudovania multišportového komplexu v Rači sme sa výrazne pohli dopredu. Dnešné podpísanie zmluvy je výsledok niekoľkomesačnej práce zástupcov mestskej časti aj investora. Som presvedčený, že multifunkčný športový areál na Černockého sa stane vyhľadávaným miestom aktívneho trávenia voľného času pre Račanov, ako aj pre ľudí z celej Bratislavy a okolia,“ povedal starosta Pilinský. 

Výstavba športového areálu v Rači bola počas celého roku 2014 diskutovanou a sledovanou témou. Konečnému rozhodnutiu poslancov miestneho zastupiteľstva o výbere investora v júni tohto roku predchádzali verejné stretnutia a prerokovania s občanmi a poslancami mestskej časti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies