Starosta Paes: Prípravy na OH nemajú podiel na kríze brazílskych financií

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 14:32 • 2 min
Starosta Paes: Prípravy na OH nemajú podiel na kríze brazílskych financií

RIO DE JANEIRO - Nákladné prípravy Hier XXXI. olympiády nemajú nič spoločné so súčasnou ekonomickou krízou Brazílie, vyhlásil starosta Ria de Janeiro Eduardo Paes.

slovakia

left justify in out

Hostiteľské mesto sa podľa neho teší dobrému finančnému zdraviu. To isté sa nedá povedať o štáte Rio de Janeiro a federálnej úrovni. "Ľudia podliehajú dojmu, že federálna vláda poskytla olympijským hrám obrovský balík peňazí. Je to lož," povedal Paes a vysvetlil, že federálne a štátne zdroje mali relatívne nízky podiel na krytí nákladov 7 miliárd brazílskych reálov (1,8 miliardy eur) na budovanie potrebnej infraštruktúry.

 

Väčšinu projektov vraj zaplatilo mesto. "Nie je pravda, že olympijské hry položili štát Rio na kolená. Ak by niekto mal byť z podujatia v kolapse, potom je to mestská radnica," konštatoval Paes.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona