Starosta New Yorku zvažuje evakuácie kvôli hurikánu Irene

NETKY.SK • 26 August 2011, 13:00 • 2 min
Starosta New Yorku zvažuje evakuácie kvôli hurikánu Irene

Starosta New Yorku zvažuje evakuácie kvôli hurikánu Irene

slovakia

left justify in out

img

Starosta New Yorku Michael Bloomberg dnes vyzval obyvateľov metropoly, žijúcich v nízko položených oblastiach, aby boli cez víkend pripravení na možnú evakuáciu kvôli hurikánu Irene.
      Bloomberg povedal, že do piatku by mal rozhodnúť, či by obyvatelia niektorých častí mesta mohli byť evakuovaní. Týka sa to štvrtí pozdĺž pobrežia, vrátane Battery Park City na Manhattane a polostrova Coney Island v Brooklyne.
      Mesto sa pripravuje na príchod Irene, čistia sa odtokové kanály, polícia presunula člny do nízko položených oblastí. Úrady tiež dali naplniť palivom núdzové generátory. Hurikán by mal do New York doraziť v nedeľu.
      Východné časti Severnej Karolíny a ďalšie časti východného pobrežia USA zasiahne Irene už v sobotu. Podľa Craiga Fugateho, predstaviteľa Federálneho úradu krízového manažmentu (FEMA), nepôjde "len o pobrežnú búrku".
      Následky hurikánu sa prejavia aj vo vnútrozemí, skonštatoval Fugate. V Severnej Karolíne začali úrady vydávať nariadenia na evakuáciu, ďalšie sa očakávajú.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies