Starosta ľutuje, že poslal vojakov do bordelov

NETKY.SK • 25 Máj 2013, 13:17 • 2 min
Starosta ľutuje, že poslal vojakov do bordelov

TOKIO - Starosta japonského mesta Ósaka Tóru Hašimoto v sobotu potvrdil, že sa plánuje oficiálne ospravedlniť za svoje vyjadrenia, v ktorých americkým vojakom pôsobiacim na ostrove Okinawa odporučil návštevu verejných domov, kde si majú ventilovať svoju frustráciu. Hašimoto, ktorý sa stal nedávno všeobecne známym pre svoje výroky o nevyhnutnosti ženských sexuálnych služieb pre vojakov, tak plánuje urobiť v pondelok.

slovakia

left justify in out

Podľa neho bolo slovné spojenie "sexuálny biznis" v spojením s americkými vojakmi "nevhodné". Ako povedal, "musím sa ospravedlniť americkej armáde a ľudu a stiahnuť svoje slová". Za vyjadrenia, že vojaci riskujúci svoje životy počas vojny potrebovali odreagovanie sa v spoločnosti žien, sa však ospravedlniť neplánuje.

Okinawu Američania obsadili v roku 1945 počas jedného z najkrvavejších bojov druhej svetovej vojny a vybudovali tu vojenskú základňu. Obyvatelia žijúci v jej okolí sa však dlhodobo sťažujú na hluk, znečisťovanie ovzdušia a násilné incidenty. Washington tvrdí, že základňa je dôležitá pre obranu Japonska, ktoré sa vzdalo svojej armády po druhej svetovej vojne. Na jeho území sa nachádza 47-tisíc amerických vojakov, z ktorých viac ako polovica je umiestnená práve na Okinawe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies