Starosta londýnskeho City Jeffrey Mountevans ukončil návštevu SR

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 14:06 • 2 min
Starosta londýnskeho City Jeffrey Mountevans ukončil návštevu SR

BRATISLAVA - Svoju návštevu SR ukončil starosta londýnskeho City (The Lord Mayor of the City of London) Jeffrey Mountevans. Na Slovensko prišiel len niekoľko týždňov predtým, ako naša krajina preberie predsedníctvo v Rade Európskej únie.

slovakia

left justify in out

Cieľom jeho návštevy bolo posilniť vzťahy medzi City of London a vládou SR, ako aj oboznámiť sa s prioritami slovenského predsedníctva a prediskutovať vzájomné pozície v oblasti finančných služieb v rámci EÚ.

 

Lord Mayor stojí na čele City of London Corporation, ktorá riadi jednu z najstarších mestských častí Londýna – the City, jedného z najdôležitejších svetových finančných centier. Lord Mayor nie je bežný starosta jednej z 33 mestských častí Londýna. Je na úrovni ministra vlády s osobitnou zodpovednosťou za Londýn. Ako osobitný veľvyslanec a hovorca britských finančníkov sa pravidelne stretáva so svetovými lídrami a zahraničnými predstaviteľmi finančného sektora.

 

V spolupráci s britským Ministerstvom zahraničných vecí a Ministerstvom pre obchod a investície propaguje britský obchod a finančné služby londýnskeho City po celom svete.

 

Osobitný dôraz sa kladie na podporu finančných služieb mesta Londýn ako finančnej metropoly Európy. Do tejto funkcie je Lord Mayor volený na jeden rok, pričom do úradu zasadne vždy v druhú novembrovú sobotu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona