Starosta francúzskeho Toulonu žiada o policajné posily. Mesto je v obložení gangov

NETKY.SK • 7 Jún 2018, 06:00 • 2 min
Starosta francúzskeho Toulonu žiada o policajné posily. Mesto je v obložení gangov

TOULON - Starosta Toulonu, mesta na juhu Francúzska, Hubert Falco, požiadal o policajné posily potom, čo jeho mesto zachvátila „znepokojujúca vlna násilia“, informoval portál varmatin.com.

slovakia

left justify in out

Falco požiadal premiéra a ministra vnútra o policajné posily po eskalácii prestreliek v meste, ktoré majú súvislosť s gangmi. „V súčasnosti je polícia vyčerpaná, ale jej nočná prítomnosť na verejnosti môže mať odstrašujúce účinky. Samozrejme, že nás dianie v našom meste po nociach desí už týždne. Toulon potrebuje pomoc,“ povedal starosta.

 

K najnovšiemu incidentu došlo v pondelok. Dvaja mladíci na mopede obchádzali predmestie La Beaucaire a strieľali po okolí, píše server stredoevropan.cz.

 

Podľa polície sú tieto prestrelky súčasťou rivality rôznych gangov o kontrolu nad obchodom s drogami.

 

„Nesnažím sa vec politizovať, na to je to príliš vážne, ale minister vnútra sa pri svojej poslednej návšteve v Toulone nezastavil, aj keď tu máme rovnaký problém ako v Marseille a Nice,“ dodal starosta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies