Starosta Chicaga bojuje s Donaldom Trumpom o svetelný nápis TRUMP na vežiaku

NETKY.SK • 13 Jún 2014, 10:39 • 2 min
Starosta Chicaga bojuje s Donaldom Trumpom o svetelný nápis TRUMP na vežiaku

CHICAGO - Inštalácia piatich, šesť metrov vysokých písmen T-R-U-M-P na boku druhej najvyššej budovy v Chicagu vyvolala slovnú roztržku medzi jej majiteľom, miliardárom Donaldom Trumpom, a starostom Rahmom Emanuelom, ktorý berie architektúru mesta vážne.

slovakia

left justify in out

Starosta Chicaga označil obrovský nápis na fasáde Trumpovho 92-poschodového hotela v centre Chicaga za architektonicky nevkusný, informovala dnes agentúra AP. Priznal síce, že magnát mal súhlas mestskej rady, ale vyjadril sa, že hľadá možnosti, ako dosiahnuť odstránenie nápisu.

 

Podobného názoru je podľa webovej stránky Wall Street Journal aj architekt budovy Adrian Smith. "Pravdepodobne si ma (Trump) už nikdy nenajme ako architekta, ale v tomto štádiu je mi to fuk."

 

Realitný magnát Donald Trump sa nechal počuť, že nebude nič dávať dolu a že s tým pôjde na súd, ak sa niekto pokúsi ho prinútiť nápis odstrániť. Tvrdí, že ľudia nápis považujú za vítaný prírastok k siluete mesta. V rozhovore pre americké médiá ho Trump prirovnal k známemu nápisu "Hollywood" na kopci nad Los Angeles a vyhlásil, že pre Chicago je to super, pretože on je tá "najlepšia značka vo svete".

 

Výškovú budovu sprístupnili na začiatku finančnej krízy v roku 2008. Nerezové písmená veľké cez dve poschodia budovy sú umiestnené na jej fasáde otočenej k nábrežiu rieky Chicago a v noci budú osvetlené. Ich inštaláciu dokončili tento štvrtok.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies