Starosta Bloomberg dal na New York 650 miliónov dolárov z vlastného vrecka

NETKY.SK • 30 December 2013, 14:01 • 2 min
Starosta Bloomberg dal na New York 650 miliónov dolárov z vlastného vrecka

NEW YORK - Odchádzajúci newyorský starosta a miliardár Michael Bloomberg minul na toto veľkomesto počas svojich troch za sebou nasledujúcich funkčných období 650 miliónov dolárov z vlastného vrecka.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP s odvolaním sa na denník New York Times. Na základe štúdia verejných dokumentov, dobročinných databáz a iných záznamov denník pripúšťa, že daná suma môže byť v skutočnosti ešte oveľa vyššia. Bloomberg počas 12 rokov na čele metropoly minul približne 62.400 dolárov na týždenné čistenie dvoch obrovských rybníkov so slanou vodou v radničnom komplexe New York City Hall. Prostredníctvom benefičných zbierok sa mu podarilo získať 23 miliónov dolárov. Múzeu Metropolitan Museum of Art venoval 30 miliónov, divadlo Queens Theatre in the Park každoročne podporil sumou 100.000 dolárov. Okrem iných aktivít štedro prispieval aj na propagáciu zákona obmedzujúceho držanie strelných zbraní. Na vytvorenie sociálneho programu pre znevýhodnených černochov a Latinoameričanov vypísal 30-miliónový šek. Bloomberg, majetok ktorého magazín Forbes odhaduje na 27 miliárd dolárov, bral ako starosta New Yorku v rokoch 2002-13 symbolický plat jeden dolár ročne. Jeho mandát sa skončí v utorok o polnoci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies