Starosta Berlína Klaus Wowereit plánuje oznámiť svoje odstúpenie

NETKY.SK • 26 August 2014, 12:23 • 2 min
Starosta Berlína Klaus Wowereit plánuje oznámiť svoje odstúpenie

BERLÍN - Starosta Berlína Klaus Wowereit, ktorý je na tomto poste už od roku 2001, oznámi svoju rezignáciu s platnosťou od decembra tohto roka. Informovala dnes o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na nemecké médiá, ktoré neuviedli presnú príčinu odstúpenia sociálnodemokratického starostu Berlína.

slovakia

left justify in out

Wowereit získal štatút národnej celebrity otvoreným prihlásením sa k homosexualite počas svojej volebnej kampane v roku 2001. Je autorom frázy "chudobný, ale sexy" (Berlin ist arm, aber sexy) pri opise Berlína a počas svojho 13-ročného pôsobenia na poste starostu sa mesto zmenilo na jedno z najmodernejších a najpopulárnejších turistických destinácií Európy.

      

Jeho reputáciou napriek tomu otriasol debakel v súvislosti s novým berlínskym medzinárodným letiskom, ktoré už malo fungovať od roku 2011, ani po rokoch odkladu a prevyšovania výdavkov však stále nie je otvorené, píše Reuters. Wowereit odstúpil z funkcie šéfa kontrolného výboru letiska v januári 2013.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies