Starosta Berlína: Keď sa v meste v noci bojíte, zoberte si taxík

NETKY.SK • 23 Apríl 2018, 07:44 • 2 min
Starosta Berlína: Keď sa v meste v noci bojíte, zoberte si taxík

BERLÍN - Veľkú nevôľu vzbudil ľavicový starosta Berlína Michael Müller, ktorý obyvateľom hlavného mesta odkázal, že ak sa v noci v meste boja, majú si vziať taxík. A priznal, že v meste existujú oblasti, ktoré on síce odmieta nazvať no-go zónami, ale sú nebezpečné.

slovakia

left justify in out

"No-go zóny znamenajú oblasti, do ktorých sa neodvážite v žiadnu dennú ani nočnú hodinu, pretože máte strach o svoj život. Niečo také v Berlíne nemáme, aj keď sú oblasti, kde si radšej v noci vezmite taxík, než by ste tamadiaľ prechádzali peši," poradil obyvateľom mesta.

 

Kritika prišla okamžite. A čo tí, ktorí si taxík dovoliť nemôžu? Vzdala hlava mesta zaistenie jeho bezpečnosti?

 

Marcel Luthe z FDP hovorí, že hlavnou úlohou štátu je zaistiť bezpečnosť svojich občanov. Ak si však SPD myslí, že to nedokáže, potom nie je schopná vládnuť.

 

Florian Graf z CDU odkazuje červeno-zelenej berlínskej koalícii, že sa musí pýtať sama seba, či preferuje platiť občanom taxíky alebo nasadiť viac policajtov.

 

Georg Pazderski z AfD hovorí: “Vládnuci starosta musí zaistiť, že občania môžu bezpečne cestovať aj v noci. Berlín nie je taký bezpečný, ako bol pred dvadsiatimi rokmi, a to je pocit, ktorý zdieľajú mnohí."

 

Podľa štatistík došlo v roku 2017 k ďalšiemu nárastu napadnutí, sexuálnych útokov a zločinov spojených s drogami. Nebezpečnými oblasťami v Berlíne sú Alexanderplatz, Leopoldplatz, Schöneberg-Nord (Nollendorfplatz a Rainbow Kiez), Görlitzer Park, most Warsaw, Kottbusser Tor, časti Hermannstraße, Hermannplatz a malá oblasť Riga Strasse.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona