Starosta Ankary varoval, že zemetrasenie v Turecku bolo vyvolané umelo

NETKY.SK • 7 Február 2017, 17:50 • 2 min
Starosta Ankary varoval, že zemetrasenie v Turecku bolo vyvolané umelo

ANKARA - Starosta Ankary dnes naznačil, že dve zemetrasenia, ktoré zdemolovali domy na severnom pobreží Egejského mora, mohli byť vyvolané umelo v rámci komplotu zameraného na uškodenie tureckej ekonomike.

slovakia

left justify in out

Melih Gökček, ktorý často vyvoláva kontroverzie, dnes na Twitteri napísal, že turecké orgány by mali pozorne sledovať všetky ponorky a plne vybavené lode pohybujúce sa pri severozápadnom pobreží Turecka, kde dve zemetrasenie s magnitúdou 5,3 poškodili v pondelok domy v 11 dedinách a zranili piatich ľudí.

Starosta vo svojej správe na Twitteri napísal: "Úder, ktorý chcú uštedriť Turecku, je vyvolať hospodársky kolaps prostredníctvom zemetrasenia v blízkosti Istanbulu. Niektorí si z toho robia žarty, ale ja to beriem vážne."

Starosta v minulosti naznačil, že Fethullah Gülen, duchovný sídliaci v Spojených štátoch, ktorého Turecko obvinilo zo zorganizovania neúspešného pokusu o prevrat, využíva na "zotročenie" svojich stúpencov nadprirodzené sily.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona