Staronovým premiérom Francúzska sa stal Édouard Philipp: Včera ho vymenoval prezident Emmanuel Macron

NETKY.SK • 20 Jún 2017, 06:06 • 2 min
Staronovým premiérom Francúzska sa stal Édouard Philipp: Včera ho vymenoval prezident Emmanuel Macron

PARÍŽ - Francúzsky prezident Emmanuel Macron včera večer opäť vymenoval do funkcie predsedu vlády Édouarda Philippa, ktorý predtým - v súlade s tradíciami krajiny - podal po voľbách do Národného zhromaždenia demisiu.

slovakia

left justify in out

Súčasne ho poveril zostavením nového vládneho kabinetu.

 

Keďže Macronova strana Republika v pohybe (LREM) získala v 577-člennom Národnom zhromaždení absolútnu väčšinu, podľa skoršieho vyjadrenia hovorcu vlády Christopha Castanera budú zmeny v kabinete "technické a nie ďalekosiahle". Ako vyplýva z informácie Elyzejského paláca, zloženie novej francúzskej vlády by malo byť známe do stredajšieho večera.

 

Úrad francúzskeho prezidenta už skôr informoval, že sa najvyšší francúzsky predstaviteľ obrátil na ministra pre územné plánovanie Richarda Ferranda, ktorého vyšetruje prokuratúra v Breste, so žiadosťou, aby už nepôsobil vo vládnej funkcii a ujal sa namiesto toho riadenia parlamentnej frakcie LREM. Tento politik, blízky prezidentovi, po prijatí u hlavy štátu potvrdil, že jej ponuku akceptoval.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies