Staromestské vianočné trhy ponúkajú aj korčuľovanie

NETKY.SK • 26 November 2011, 08:28 • 2 min
Staromestské vianočné trhy ponúkajú aj korčuľovanie

Staromestské vianočné trhy ponúkajú aj korčuľovanie

slovakia

left justify in out

img

Na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave je oddnes v prevádzke klzisko, ktoré už využívajú prví korčuliari. Uprostred neho sa nachádza vianočný strom, ktorý dnes večer rozsvietia, a zároveň otvoria Staromestské vianočné trhy. Na ich slávnostnom otvorení zahrá skupina Vlado Vizár Revival&Traditional Jazz Band a na klzisku sa predstaví hokejová škola Zdena Cígera i krasokorčuliarky.
"Na Vianočných trhoch bude lákadlom klzisko aj nové krajšie stánky, ktoré dodajú trhom tú pravú sviatočnú atmosféru," na dnešnom brífingu povedala novinárom starostka Starého Mesta Tatiana Rosová. 
Podľa nej ľadovú plochu pripravili najmä pre deti, aby ju mohli využívať počas vianočných prázdnin. Bude im k dispozícii až do 15. februára. "Ak nájdeme ďalších sponzorov, klzisko bude otvorené dlhšie," dodala Rosová.
Samospráva mestskej časti ponúkla na prenájom 23 stánkov, z toho desať je určených pre remeselníkov, v deviatich budú gastronomické špeciality a štyri stánky sú určené pre sprievodné projekty trhov a klzisko. Staré Mesto vyberalo nájomcov stánkov zo 74 záujemcov.
"Pri výbere prevádzkovateľov stánkov sme nezohľadňovali len cenu, ale aj referencie a sortiment. Naším cieľom je dať návštevníkom čo najširšiu ponuku. Na trhoch nájdeme predajcov vianočných ozdôb, pletených a drevených výrobkov, keramiky i darčekovo balené výrobky z medu. Nebudú chýbať ani gastronomické špeciality, ktoré neodmysliteľne k týmto trhom.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies