Starmer s manželkou odvolil v severnom Londýne. Johnson prišiel hlasovať so svojím psom

NETKY.SK • 5 Máj 2022, 13:25 • 2 min
Starmer s manželkou odvolil v severnom Londýne. Johnson prišiel hlasovať so svojím psom

LONDÝN – Britský premiér Boris Johnson a líder opozičnej Labouristickej strany Keir Starmer vo štvrtok predpoludním odovzdali svoje hlasy vo voľbách do regionálnych samospráv v Anglicku. TASR správu prevzala zo stanice BBC.

slovakia

left justify in out

 

„Voľte dnes konzervatívcov pre nižšie mestské dane a lepšie služby,“ napísal Johnson na Twitteri. Premiér prišiel do volebnej miestnosti v centre Londýna so svojím psom Dilynom. Príchod k volebnej miestnosti so psom sa v posledných rokoch stal medzi britskými voličmi tradíciou, pripomína BBC. Starmer a jeho manželka Victoria odvolili v severnej časti Londýna. Do volebnej miestnosti prišli približne o 9.30 h miestneho času (10.30 h SELČ).

 

 

„Dnes je naša šanca vyslať Toriovcom (konzervatívcom) odkaz, ktorý nemôžu prehliadnuť: Británia si zaslúži niečo lepšie,“ napísal Starmer na Twitteri. Líder Liberálnych demokratov Ed Davey odvolil v juhozápadnej časti Londýna, píše BBC. Voliči v Anglicku si vo štvrtok volia svojich zástupcov v 146-tich z viac ako 300 mestských samospráv vrátane 32 mestských obvodov hlavného mesta Londýn. Voľby sa konajú aj vo všetkých 32 regionálnych samosprávach v Škótsku a všetkých 22 takýchto samosprávach Walesu.

 

 

V Severnom Írsku si obyvatelia volia 90 poslancov severoírskeho parlamentu (Stormont). Škótska premiérka Nicola Sturgeonová na Twitteri oznámila, že už tiež odvolila v Glasgowe. Líderka Škótskej národnej strany (SNP) zároveň obyvateľov vyzvala, aby svoje hlasy dali tejto strane.

 

Možno vás zaujme: Západ bráni rýchlemu koncu operácie na Ukrajine, uviedol Kremeľ




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona