Starland Holding: Križovatka Triblavina pomôže desaťtisícom ľudí i podnikateľom

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 14:40 • 2 min
Starland Holding: Križovatka Triblavina pomôže desaťtisícom ľudí i podnikateľom

BRATISLAVA - Napojenie na diaľnicu D1 cez križovatku Triblavina východne od Bratislavy podľa developerskej spoločnosti Starland Holding, a. s. pomôže desaťtisícom obyvateľov a podnikateľom v priľahlých obciach.

slovakia

left justify in out

"Tvrdenia petičiarov, že výstavba križovatky Triblavina má pomôcť iba spoločnosti Starland Holding, považujeme za nepravdivé a zavádzajúce," informoval v utorok predseda predstavenstva Starland Holding Ronald Tahotný. Konanie týchto aktivistov označil za dlhodobo kontraproduktívne, pričom v konečnom dôsledku blokuje a výrazne časovo odďaľuje dokončenie križovatky, ktorá má pomôcť celému regiónu.


Petičiari za výstavbu križovatky Triblavina podľa platného stavebného povolenia z roku 2013 sa domnievajú, že firma Starland Holding so svojím investorským zámerom je stavbou križovatky Triblavina preferovaná pred verejným záujmom obyvateľov regiónu medzi Bratislavou, Pezinkom a Sencom.


Už dlhší čas sa aktivisti podľa Tahotného snažia hodiť všetky problémy na ich spoločnosť a vzbudzujú dojem, že križovatka sa má stavať protizákonne a nie v súlade s územným plánom. "Keď sa však preukázala legitímnosť všetkých krokov pri jej výstavbe, začali spochybňovať samotné dokumenty, ktoré to dokazujú. Naopak, realita je taká, že petičný výbor sa svojím konaním pokúša o protizákonné napojenie nelegálnej Triblavinskej cesty na diaľnicu D1," uviedol Tahotný. Táto cesta podľa neho vôbec nie je zaradená v cestnej sieti.


Predstaviteľ developera tvrdí, že pre konanie aktivistov je výstavba križovatky, ktorá má výrazne pomôcť celému okoliu, v súčasnosti už takmer štyri mesiace pozastavená. "Spoločnosť Starland Holding podporuje akékoľvek, časovo najmenej náročné riešenie dostavby križovatky Triblavina bez ohľadu na to, či to bude riešenie bez kolektorov alebo s kolektormi. Na jej dostavbu čakajú obyvatelia a podnikatelia okolitých obcí a váhanie NDS už začína pripomínať rukojemnícku drámu, v ktorej verejnosť ťahá za kratší koniec," vyhlásil Tahotný. Zároveň sa pozastavil nad tým, prečo má NDS problém pomenovať proces, v rámci ktorého boli navrhnuté zmeny.


Zástupcovia petičného výboru sa v pondelok obrátili na Krajskú prokuratúru Bratislava. Žiadajú preskúmať zákonnosť postupu Úradu Bratislavského samosprávneho kraja pri vydávaní stanoviska, vrátane jeho súladu, k dokumentácii na stavebné povolenie na stavbu diaľnice D1 Bratislava - Senec zo 16. februára tohto roka. Chcú tiež, aby prokurátor preskúmal zákonnosť stanoviska Okresného úradu Bratislava z 8. februára 2016, a to najmä z dôvodu absencie zákonného splnomocnenia na jeho vydanie a z dôvodu priameho rozporu so záväznou časťou územného plánu.


Starland Holding na svojom portáli informuje o projekte Park City Triblavina. Pozemky na území obcí Chorvátsky Grob a Bernolákovo v okrese Senec na ploche 285 hektárov s možnosťou rozšírenia na 500 hektárov chce využiť na bývanie a občiansku vybavenosť, výrobné a nevýrobné služby. Dopravné napojenie územia vo vlastníctve spoločnosti je pripravené cez križovatku Triblavina. Logistické centrum v Bernolákove má mať celkovú plochu 265 tis. štvorcových metrov, z toho zastavanosť na 104,5 tis. štvorcových metroch. V Bernolákove má vzniknúť aj vedecko-výskumné centrum a multimediálny komplex, v Chorvátskom Grobe rezidenčný projekt.


Spoločnosť Starland Holding, a. s. so sídlom v Bratislave vznikla v januári 1996, má základné imanie 150 mil. eur. Medzi aktivitami má uvedené investičná činnosť a development, akvizícia pozemkov, príprava územia, príprava a realizácia projektov, správa nehnuteľností, financovanie developerskej i operatívnej fázy projektov. Spoločnosť je nástupcom firmy Prominent Holding, a. s. od marca 2011, akcionárom je cyperská firma Niaga Equity Limited so sídlom v Nikózii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies