Starí ľudia v Číne páchajú samovraždy pre zákaz rakiev

NETKY.SK • 29 Máj 2014, 09:57 • 2 min
Starí ľudia v Číne páchajú samovraždy pre zákaz rakiev

PEKING - Starší ľudia vo východnej Číne údajne začali páchať samovraždy vzhľadom na hroziaci zákaz pochovávania v rakvách do zeme, tvrdia príbuzní. Miestni predstavitelia to však popierajú, napísala dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Nové predpisy zakazujúce pochovávanie v rakvách by mali od 1. júna začať platiť v meste An-čching v provincii An-chuej. Podľa novín The Beijing News dosiaľ spáchalo samovraždu šesť starších obyvateľov dedín v okolí An-čchingu.

 

Zástupcovia úradov začali 18. apríla chodiť od dverí k dverám a registrovať rakvy. V rovnaký deň podľa čínskeho denníka spáchala samovraždu obesením 81-ročná žena. Rakvu mala údajne pripravenú už desaťročie. Syn 97-ročného muža, ktorý sa zabil vlastnou rukou v blízkej obci, povedal, že jeho otec by nespáchal samovraždu, keby sa nezavádzali nové pohrebné predpisy.

 

Provinčná správa vo vyhlásení uviedla, že žiadna zo samovrážd nemá spojitosť s novými predpismi, ktoré budú zavedené "postupne a flexibilne", napísala agentúra Sinchua. Čínska tradícia uctievania predkov často zahŕňa aj stavbu hrobiek pre členov rodiny, ktorí môžu stráviť prípravou vlastných rakiev aj desať rokov.

 

Kremáciu vnímajú úrady ako spôsob, ktorým sa dá šetriť priestor pre pohrebiská. An-čching je jedno z dvoch miest v provincii, ktoré stále povoľujú pohreb v rakvách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies