Starenku (93) podozrievajú, že bola dozorkyňa v koncentračnom tábore

NETKY.SK • 2 Február 2015, 13:55 • 2 min
Starenku (93) podozrievajú, že bola dozorkyňa v koncentračnom tábore

BERLÍN - Nemecká prokuratúra vyšetruje 93-ročnú ženu pre podozrenie, že počas druhej svetovej vojny pracovala ako dozorkyňa SS v koncentračnom tábore a mala osobný podiel na tom, že sa zajatci vydali na vynútený pochod, počas ktorého zomrelo zhruba 1400 žien.

slovakia

left justify in out

Hovorca prokuratúry v severonemeckom Hamburgu Carsten Rinio dnes povedal, že jeho úrad začal vyšetrovať Hilde Michniovú minulý týždeň na základe žaloby, ktorú na ňu v súlade s nemeckým zákonom podal súkromne jeden z občanov.
     

Ženu podozrievajú, že slúžila ako dozorkyňa v koncentračných táboroch Bergen-Belsen (pri Hannoveri v Nemecku) a Gross-Rosen (asi 60 kilometrov od Wroclawi v dolnom Sliezsku) a že sa podieľala na evakuácii spomínaného koncentračného tábora ku koncu vojny, kedy jeho vedenie prinútilo väzňov k pochodu do pracovného tábora Guben ďalej na západe.
     

Hilde Michniová povedala novinám Die Welt, že sa na žiadnych zverstvách v koncentračných táboroch nepodieľala, vraj tam iba pracovala v kuchyniach, informovala tlačová agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies