Starenka z Košíc naletela podvodníkovi, prišla o šperky za tisíc eur

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 11:30 • 2 min
Starenka z Košíc naletela podvodníkovi, prišla o šperky za tisíc eur

KOŠICE - Obeťou podvodníka a zlodeja sa stala aj 87-ročná dôchodkyňa z Košíc. V utorok dopoludnia pustila starenka pod zámienkou kontroly termostatických ventilov do svojho bytu zatiaľ neznámeho páchateľa.

slovakia

left justify in out

Ten však starú pani obral o rôzne šperky zo žltého kovu za 1 000 eur. Polícia v tejto veci už začala trestné stíhanie pre prečin krádeže a po páchateľovi pátra. Agentúru SITA o tom informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová s tým, že od začiatku tohto roka v Košiciach zaznamenali niekoľko podobných prípadov.

 

Práve starí ľudia sú často ľahkými obeťami, ktoré si podvodníci vytypujú a potom pod zámienkou poskytnutia služieb sa snažia od nich vylákať peniaze, alebo ich okradnúť o úspory priamo v ich domácnosti. "Vždy sú cieľom peniaze seniorov alebo cenné predmety z ich príbytkov," vysvetľujú policajti s tým, že v každom prípade je dôležitá opatrnosť. Seniorom radia, aby cudzích ľudí do svojich bytov a domov nepúšťali a neboli s nimi osamote. Treba mať tiež dôležité kontakty umiestnené na viditeľnom mieste. Polícia ďalej odporúča, aby si ľudia preverili pracovníkov plynární, elektrární, vodární či iných inštitúcií, ktorí prišli bez ohlásenia vykonať odpis spotreby vody, elektriny alebo plynu. Seniorom radia, aby si overili totožnosť takýchto pracovníkov, požiadali o predloženie ich preukazu, alebo zavolali priamo na príslušný úrad či inštitúciu, či je návšteva pracovníkov oprávnená. V prípade pochybností policajti odporúčajú službu odmietnuť a ihneď kontaktovať políciu na linke 158.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies