Staré Mesto začne v stredu s vydávaním hlasovacích preukazov

NETKY.SK • 15 December 2015, 15:53 • 2 min
Staré Mesto začne v stredu s vydávaním hlasovacích preukazov

BRATISLAVA – Bratislavská mestská časť Staré Mesto začne v stredu 16. decembra s vydávaním hlasovacích preukazov pre voličov s trvalým pobytom v Starom Meste, ktorí sa chcú zúčastniť budúcoročných parlamentných volieb. Hlasovací preukaz ich oprávňuje na zápis do zoznamu voličov v ktoromkoľvek volebnom okrsku na území SR.

slovakia

left justify in out

TASR o tom informovala Nora Remiarová z komunikačného oddelenia Miestneho úradu v Starom Meste. O hlasovací preukaz môže volič s trvalým pobytom v mestskej časti požiadať na staromestskom miestnom úrade v úradných hodinách Centra služieb občanom do 4. marca 2016, a to buď osobne, alebo na základe udelenia splnomocnenia inej osobe.

 

"O hlasovací preukaz môže volič požiadať aj písomne na adresu miestneho úradu alebo elektronicky, mailom na adresu namietkova@staremesto.sk, najneskôr však 15 pracovných dní predo dňom konania volieb, to je najneskôr 15. februára 2016," vysvetlila Remiarová. Staromestská samospráva zašle hlasovací preukaz voličovi na adresu trvalého pobytu alebo na inú korešpondenčnú adresu, ktorú žiadateľ uviedol, najneskôr tri pracovné dni od doručenia žiadosti. Hlasovací preukaz sa posiela doporučenou zásielkou.

 

Voliči, ktorí majú trvalý pobyt v Starom Meste a v čase volieb sa zdržiavajú mimo jej územia, môžu požiadať aj o voľbu poštou v listinnej podobe, a to na adresu mestskej časti alebo elektronicky na adresu namietkova@staremesto.sk. "Žiadosti o voľbu poštou musia byť doručené mestskej časti najneskôr 50 dní predo dňom konania volieb, to je najneskôr 15. januára 2016," dodala Remiarová. Verejnosť môže viac informácií získať na webovej stránke mestskej časti - www.staremesto.sk. Voľby do Národnej rady SR sa uskutočnia 5. marca 2016.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona