Staré Mesto povolilo nonstop práce na Starom moste

NETKY.SK • 11 Marec 2014, 13:00 • 2 min
Staré Mesto povolilo nonstop práce na Starom moste

BRATISLAVA - Na Starom moste budú môcť robotníci pracovať 24 hodín denne v pracovné dni, víkendy a sviatky, práce na Štúrovej ulici budú časovo obmedzené.

slovakia

left justify in out

Na bratislavskom Starom moste sa bude od apríla pracovať 24 hodín denne v pracovné dni, víkendy i sviatky. Výnimku vo všeobecne záväznom nariadení Starého Mesta o pracovnom čase stavebných a rekonštrukčných prácach vo vonkajšom prostredí dnes schválili staromestskí poslanci.

 

O predĺženie pracovného času Staré Mesto požiadal zhotoviteľ stavby, združenie Nosný systém MHD – Starý most. Pracovný čas mestská časť povolila predĺžiť nielen na Starom moste, ale i pri výstavbe električkovej trate do Petržalky. Tu budú môcť robotníci pracovať od pondelka do soboty v čase od 07:00 do 20:00, v nedeľu a počas sviatkov od 09:00 do 17:00. Podľa riaditeľa výstavby Nosného systému MHD – Starý Most Petra Tekeľa práca cez víkend by mohla termíny na Štúrovej ulici možno aj skrátiť. Pred poslancami totiž pripomenul, že kanalizáciu robia za plnej prevádzky a víkendové práce im vyhovujú, pretože prevádzka kanalizácie je nižšia. 

 

Na Starom moste v súčasnosti robotníci demontujú konštrukciu mosta. Most plánovali dať dole už koncom februára, práce sa však mierne zdržali. Môže za to poškodená a hrdzavá konštrukcia, ktorú museli dočasne spevniť oceľovými prvkami, aby sa nikto nezranil. Práce na výstavbe Starého mosta a električkovej trate do Petržalky si vyžiadali viaceré dopravné obmedzenia. Od januára je pre mestskú hromadnú dopravu i autá uzavretá Štúrová ulica, od apríla bude zúžená cesta na staromestskej strane Dunaja na jeden jazdný pruh. Staré mesto preto schválilo výnimku z pracovného času, aby mohli byť práce čo najrýchlejšie ukončené. Ak však zhotoviteľ nedodrží termín ukončenia stavby, nevybuduje nový Starý most a nepostaví električkovú trať zo Šafárikovho námestia po Bosákovu ulicu do konca roka 2015, bratislavský magistrát môže prísť o nenávratný finančný príspevok z eurofondov.

Výnimku z pracovného času pre stavebné práce schválili staromestskí poslanci vo všeobecne záväznom nariadení, platiť bude od 1. apríla 2014. Podmienkou však je, že stavebník alebo vedenie Bratislavy podpíše so Starým Mestom písomnú garanciu. V nej sa zaviažu, že zrevitalizujú priestor na Štúrovej ulici a Šafárikovom námestí nad rámec aktuálneho projektu a s tým, že zohľadnia požiadavky mestskej časti. 

 

Robotníci v tomto týždni budú na Starom moste demontovať tretie pole a zosilňovať konštrukciu na štvrtom mostnom poli. Na staromestskej strane Dunaja plánujú pracovať na kanalizácii medzi šachtami. Na petržalskej strane pokračujú v zhutňovaní železničného spodku v úseku Bosákova – Obratisko a pokračujú aj prípravné práce na estakádach Artmedia a Einsteinova. 

 

Starý Most v Bratislave začali rekonštruovať koncom minulého roka, starú konštrukciu odstránia a nahradia novou. Zmení sa aj počet pilierov, dva zbúrajú úplne a nahradia jedným. Piliere, ktoré ostanú zachované, navýšia. Zvýši sa tak priepustnosť plavebnej komory. Prestavba Starého mosta je spolu s vybudovaním električkovej trate zo Šafárikovho námestia po Bosákovu ulicu súčasťou prvej etapy budovania Nosného dopravného systému v Bratislave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies