Staré Mesto námestia do svojej správy od mesta nedostalo

NETKY.SK • 21 September 2013, 17:26 • 2 min
Staré Mesto námestia do svojej správy od mesta nedostalo

BRATISLAVA - Staré Mesto o zverenie Námestia slobody a Námestia Eugena Suchoňa v Bratislave požiadalo mesto ešte koncom mája. Dôvodom boli množiace sa sťažnosti od obyvateľov na neporiadok a zanedbanie námestí.

slovakia

left justify in out

Námestie slobody a Námestie Eugena Suchoňa, o zverenie ktorých žiadalo bratislavské Staré Mesto koncom mája, ostáva naďalej v správe mesta Bratislavy. Agentúru SITA o tom informoval staromestský hovorca Tomáš Halán. Zároveň dodal, že proti hlavnému mestu začali správne konanie pre neudržiavanie poriadku a čistoty na Námestí slobody, Námestí SNP, Staromestskej, Dunajskej a Karadžičovej ulici a na Župnom námestí. Mesto toto správne konanie zatiaľ neeviduje a podľa hovorcu mesta Bratislava Stanislava Ščepána sa k nemu vyjadrovať nebudú. Mestu však v správnom konaní môže hroziť pokuta až do výšky 6 638 eur.

Staré Mesto o zverenie oboch námestí požiadalo mesto ešte koncom mája. Dôvodom boli množiace sa sťažnosti od obyvateľov na neporiadok a zanedbanie námestí. To podľa Halána zaznamenali a zdokumentovali aj inšpektori verejného poriadku Starého Mesta. Bratislava však neplánuje zveriť Námestie slobody a Námestie Eugena Suchoňa Starému Mestu a podľa Ščepána stav námestí rozhodne nie je dôvodom na ich opätovné zverenie mestskej časti. 

Námestie slobody bolo Starému Mestu zverené vlani v septembri. Podľa Halána je stav námestia veľmi zanedbaný. “Na Námestí Eugena Suchoňa je aj napriek mnohým písomným i telefonickým upozorneniam stále poškodená dlažba a magistrát ako správca tejto komunikácie do dnešného dňa neopravil viacero poškodení,“ uviedol Halán. Podľa Ščepána však stav námestí určite nie je horší ako keď ich spravovalo Staré Mesto, ktoré Námestie slobody odovzdalo magistrátu s poškodenou dlažbou, s chýbajúcimi mriežkami na odtokových žľaboch či s poškodenými odpadkovými košmi. Mesto do výmeny poškodených odpadkových košov už investovalo 4 000 eur a denne námestie kontroluje a čistí, tvrdí Ščepán. „ Námestie slobody je priestorom, v ktorom by v záujme obyvateľov mohli kooperovať mesto a mestská časť. Miera prípadnej rekonštrukcie závisí od finančných možností, prípadne partnerov, ktorí by sa na nej podieľali,“ dodal Ščepán.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies