Staré Mesto má 30 nových košov, najmä na promenáde pri Dunaji

NETKY.SK • 23 August 2018, 14:19 • 2 min
Staré Mesto má 30 nových košov, najmä na promenáde pri Dunaji

BRATISLAVA – V bratislavskom Starom Meste pribudlo 30 nových smetných košov za takmer 8500 eur. Väčšina z nich je na dunajskej promenáde na Dvořákovom a Rázusovom nábreží a v parku na Vajanského nábreží, zvyšné osadili pri Kvačalovej fontáne na Šafárikovom námestí.

slovakia

left justify in out

Samospráve ich darovala spoločnosť A.I.I. Technické služby, ktorá sa tretí rok stará o čistotu na území mestskej časti. V letnom období z ulíc vyvezie približne 400 ton odpadu. Spoločnosť svoj dar odôvodňuje tým, že Staré Mesto patrí k turisticky najnavštevovanejším oblastiam v Bratislave. "Koše sme zakúpili a rozmiestnili po konzultácii s mestskou časťou a chceme ich tam ponechať natrvalo. Dúfame preto, že ich efekt bude dlhodobý, keďže denne po promenáde prejdú tisícky turistov i Bratislavčanov," skonštatoval Lukáš Štefl zo spoločnosti. Tá sa zároveň zaviazala vysýpať koše každý deň.

 

Tento krok oceňuje aj samotná samospráva. "Oceňujeme, že koše budú denne čistené, pretože aj keď sa to nezdá, jeden takýto kôš s objemom 60 litrov dokáže poľahky a rýchlo zablokovať prázdna plastová fľaša či kartón od pizze," podotkol starosta Starého Mesta Radoslav Števčík.

 

Na území mestskej časti bolo doteraz zhruba 580 smetných košov. Osadením nových košov sa ich počet zvýšil o približne päť percent.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies