Staré Mesto dáva šancu nádejným krasokorčuliarom

NETKY.SK • 30 Január 2012, 08:23 • 2 min
Staré Mesto dáva šancu nádejným krasokorčuliarom

Staré Mesto dáva šancu nádejným krasokorčuliarom

slovakia

left justify in out

img

S nápadom nájsť nástupcu úspešného krasokorčuliara, bývalého reprezentanta Jozefa Sabovčíka, prichádza samospráva bratislavského Starého Mesta. Žiaci prvých ročníkov staromestských základných škôl dostanú jedinečnú možnosť naučiť sa korčuľovať pod vedením skúsených profesionálov a môžu sa prihlásiť do krasokorčuliarskej školy.

"Krasokorčuliarske podujatie sa uskutoční v pondelok 30. januára od 09.00 do 11.00 h na klzisku na Hviezdoslavovom námestí," uviedol pre TASR staromestský hovorca Tomáš Halán, ktorý pozýva aj všetkých rodičov na korčuľovanie so svojimi deťmi.

Staré Mesto pripravilo pre deti i návštevníkov bohatý program, ktorý budú moderovať herečky Diana Mórová a Zuzana Haasová. Účastníci spoznajú aj Hildu Múdru, legendárnu trénerku Ondreja Nepelu - olympijského víťaza z roku 1972 a najúspešnejšieho slovenského športovca 20. storočia, trénerku Jozefa Sabovčíka Agnesu Buřilovú a Miroslava Goldschmieda z občianskeho združenia Jumping Joe, ktorého mladí zverenci predvedú niečo zo svojho umenia v krasokorčuliarskej šou. O zábavnejšiu atmosféru sa postará hudobná skupina The Susie Haas Band a divadlo Haaf s predstavením pre deti.

Bratislavčan Jozef Sabovčík začal vďaka starej mame korčuľovať ako sedemročný. Do histórie tohto športu sa zapísal tým, že prvý skočil na medzinárodnej súťaži štvoritý skok. K najväčším úspechom patrí 3. miesto na zimnej olympiáde 1984, dva tituly majstra Európy (1985, 1986) a šesťkrát bol majster Československa.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona