Staré kolky na cigaretách budú platiť dlhšie, na skladoch ich je ešte veľa

NETKY.SK • 19 Marec 2015, 12:41 • 2 min
Staré kolky na cigaretách budú platiť dlhšie, na skladoch ich je ešte veľa

BRATISLAVA - Platnosť starých kolkových známok na tabakových výrobkoch sa posunie o tri mesiace.

slovakia

left justify in out

Na skladoch ich totiž zostáva ešte veľa. Napríklad takto označené spotrebiteľské balenia cigariet sa budú môcť po novom predávať do konca novembra, nielen do konca augusta tohto roka.

 

Zmenu dnes odsúhlasili poslanci Národnej rady (NR) SR cez nepriamu novelu zákona o spotrebnej dani z tabakových výrobkov. Stalo sa tak pozmeňujúcim návrhom k zákonu o občianskoprávnej zodpovednosti za jadrovú škodu.

 

Za takýto postup si vládna strana Smer-SD vyslúžila kritiku opozície. "Prílepkovanie sa v súčasnosti stáva štandardom strany Smer-SD. Naozaj už nemáme iné možnosti a riešenia?" pýtal sa Igor Hraško (OĽaNO).

 

Zároveň sa pozastavoval nad tým, čo majú spoločné kolky na cigaretách so zákonom o občianskoprávnej zodpovednosti za jadrovú škodu. Podobne sa nad tým zamýšľal jeho stranícky kolega Štefan Kuffa. Poslanci podľa neho zrejme chceli takto naznačiť, aby ľudia nefajčili v blízkosti jadrových elektrární.

 

Jedným z predkladateľov pozmeňujúceho návrhu bol Milan Mojš (Smer-SD). Pripustil, že tieto zákony spolu nesúvisia. Zmena sa týka nového spôsobu tlačenia kolkových známok. "Zistilo sa, že terajších známok je na skladoch u výrobcov ešte veľa. Takže sa len predlžuje pôsobnosť starých kolkov na tabakové výrobky," opísal.

 

Táto nepriama novela nebola jediná, ktorá sa schválila popri zákone o občianskoprávnej zodpovednosti za jadrovú škodu. Parlament odsúhlasili aj druhý pozmeňujúci návrh z dielne poslancov Smeru-SD. Ním sa novelizoval zákon o politických stranách a politických hnutiach. Úprava sa týka výročných správ politických strán.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona