Starčeka obral o úspory, ďalší podvodník skončil v cele

NETKY.SK • 18 Október 2016, 10:36 • 2 min
Starčeka obral o úspory, ďalší podvodník skončil v cele

BRATISLAVA/PREŠOV – Dôchodkyňu sa chystal obrať o tisíce, vďaka jej predvídavosti podvodník skončil v rukách polície.

slovakia

left justify in out

O úspory však prišiel dôverčivý starček, ktorý podvodníka pozval rovno do svojho domu. Obidva prípady sa v uplynulých dňoch odohrali v Prešovskom kraji. Ako informoval prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik, 34-ročný Lučenčan, ktorý už čelí obvineniam z podvodu, zavolal 74-ročnej žene z Dubovice v okrese Sabinov a predstavil sa ako doktor Kuzma. Jej vnuk mal vraj autonehodu, pre zranenia s ňou nemôže hovoriť, no potrebuje 10 tisíc na uhradenie škody po nehode. Po peniaze mal prísť ešte v ten deň muž, ktorému poškodil auto. Žena si však všetko overila u príbuzných a následne zavolala na políciu. Tí potom spolu s dôchodkyňou na podvodníka čakali. Keď si prišiel po peniaze, zadržali ho. Lučenčan skončil v cele aj s návrhom na väzobné stíhanie.

 

Horšie však dopadol 85-ročný pán z obce Plaveč v okrese Stará Ľubovňa. Neznámeho muža, ktorý mu ponúkol 600 eur na nákup liekov, pozval do obývačky. Ten mu však v nestráženej chvíli ukradol v spálni kabelku, v ktorej boli tri vkladné knižky a peniaze. Škody presiahli 9 200 eur. Polícia znovu upozorňuje hlavne starších ľudí, aby nedôverovali neznámym osobám. Pri telefonátoch si vždy všetko preverili u príbuzných a nikdy cudzích ľudí nepozývali do domu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies