Starček (106) si pred smrťou splnil životný sen: Prvýkrát letel lietadlom!

NETKY.SK • 21 August 2013, 09:54 • 2 min
Starček (106) si pred smrťou splnil životný sen: Prvýkrát letel lietadlom!

KÁTHAMANDU - Na posteľ pripútaný 106-ročný Nepálčan si dnes splnil svoj životný sen, keď po prvýkrát letel lietadlom. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Bote Rai sa v rozhovore pre miestne noviny v nedeľu rozhovoril o svojom sne. "Pred smrťou by som ešte chcel letieť ako vták na šírej oblohe," povedal starček liečiaci sa zo sezónnej chrípky s tým, že by mu to pomohlo viac ako akékoľvek lieky.

Príbeh zaujal manažérov leteckej spoločnosti Yeti Airlines, ktorá sa ponúkla, že mu prianie splní. Muž z dediny Dhankuta nasadol do lietadla v Biratnageri a previezol sa do hlavného mesta Káthmandu. Let trval 35 minút. "Užil som si to. Páčilo sa mi aj jedenie sladkostí počas letu," uviedol Rai. Dedko mal počas života tri manželky a splodil s nimi 12 detí. Teraz žije sám len so svojím synovcom.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona