Starbucks volá migrantov do Európy, má pre nich tisíce pracovných miest

NETKY.SK • 21 Jún 2017, 14:20 • 2 min
Starbucks volá migrantov do Európy, má pre nich tisíce pracovných miest

LOS ANGELES - Americká sieť kaviarní Starbucks v utorok informovala, že do roku 2022 plánuje zamestnať 2500 utečencov vo svojich európskych obchodoch. Tento projekt je súčasťou globálneho programu na poskytovanie pracovných miest utečencom, ktorý bol vyhlásený v januári tohto roka.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Starbucs sa zaviazala k tvorbe nových pracovných miest hlavne v Európe, ktoré majú poskytnúť prácu až 10-tisícom utečencom z celého sveta. Sieť kaviarní plánuje rozvíjať spoluprácu s pracovnými agentúrami, ktoré pomáhajú utečencom usadiť sa v Európe a nájsť si zamestnanie. Spoločnosť má obchodné miesta v Británii, Francúzsku, Rakúsku, Švajčiarsku, Španielsku, Portugalsku, Nemecku a Holandsku.

 

Riaditeľka utečeneckej rady vo Veľkej Británii Maurice Wrenová uviedla, že "Utečenci prinášajú neuveriteľné množstvo zručností, poznatkov a skúseností, ktoré môžu byť pre spoločnosť prínosom."

 

Tento plán Starbucksu, zamestnať tisícky utečencov vyvolal nespokojnosť v mnohých krajinách. Hlavne v tých, ktoré majú problémy s vysokou nezamestnanosťou. Jedna z najhorúcejších diskusií bola v Španielsku, kde nezamestnanosť momentálne dosahuje neuveriteľných 20 percent. Kritické ohlasy na firmu sa ozývali aj s Ameriky. Rozhorčení ľudia sa pohoršovali nad tým, že spoločnosť sa radšej zamerala na utečencov a nie na zamestnávanie s vlastných radov či ponukou práce americkým veteránom.

 
Spoločnosť sa tiež nevyhla kritike na sociálnych sieťach, kedy množstvo užívateľov apelovalo na verných zákazníkov Starbucksu, aby kaviarne nenavštevovali a bojkotovali ich rozhodnutia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies