Starbucks dohnala konkurencia, na Slovensko príde sieť kaviarní Costa Coffee

NETKY.SK • 28 Marec 2017, 14:40 • 2 min
Starbucks dohnala konkurencia, na Slovensko príde sieť kaviarní Costa Coffee

BRATISLAVA – Na Slovensko príde nová britská sieť kaviarní Costa Coffe, priamy konkurent americkej Starbucks.

slovakia

left justify in out

Fanúšikovia tohto konzervatívnejšieho konceptu sa môžu tešiť, Costa Coffee zavíta na Slovensko už čoskoro. Dlhodobo sa špekulovalo nad tým, kedy plánujú otvorenie prevádzok aj na Slovensku, keďže prvú predajňu otvorili v Prahepred deviatimi rokmi.

V minulom roku sa na našom trhu objavil americký Starbucks, v tomto roku pribudne ich priamy konkurent, informuje portál HN. Dôvodom prečo na náš trh vstupuje táto sieť kaviarní až teraz, je, že firma bratov Costovcov pôvodom z Talianska, hľadá tie správne priestory na otvorenie aspoň desiatich prevádzok naraz.

 

V Českej republike to spoločnosť urobila rovnakým spôsobom a v minulom roku otvorila ďaľších šesť prevádzok. Tento identický spôsob by firma rada uplatnila aj na slovenskom trhu. Čo v praxi znamená, že musia nájsť a skúpiť sieť kaviarenských prevádzok, ktorá by bola na predaj ako celok.

 

„Ich vstup na Slovensko je možné očakávať, keďže tento koncept pôsobí už vo všetkých okolitých štátoch,“ hovorí franchisingový odborník Jozef Šétaffy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies