Starbucks a Fiat údajne porušili pravidlá EÚ o štátnej pomoci

NETKY.SK • 16 Október 2015, 09:11 • 2 min
Starbucks a Fiat údajne porušili pravidlá EÚ o štátnej pomoci

BRUSEL - Spoločnosti Starbucks a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) dostanú budúci týždeň oznámenie o tom, že daňové dohody, ktoré uzavreli v niektorých krajinách EÚ, porušujú pravidlá únie o štátnej pomoci.

slovakia

left justify in out

Uviedla to vo štvrtok agentúra Reuters s odvolaním sa na tri zdroje. Kroky Európskej komisie (EK) voči týmto dvom spoločnostiam prichádzajú po vyšetrovaní, ktoré trvalo rok a zahŕňa aj spoločnosti Apple a Amazon. V prípade Apple a Amazon padne rozhodnutie neskôr. "Prípady spoločnosti Starbucks a FCA sú pripravené,“ povedal jeden zo zdrojov.


Spoločnosť Starbucks mohla podľa stanoviska EK ťažiť z výpočtov používaných holandskými daňovými úradmi, ktoré mohli podhodnotiť jej zdaniteľný zisk. Fiat Chrysler Automobiles mala porušiť pravidlá svojou dohodou s Luxemburskom. Vyšetrovanie spoločnosti Apple sa týka jej daňového režimu v Holandsku a v prípade spoločnosti Amazon ide o dohodu s Luxemburskom.


EK, FCA a Amazon odmietli situáciu komentovať. Spoločnosť Starbucks uviedla, že pokračuje v spolupráci pri vyšetrovaní. Firma Apple vyhlásila, že k načasovaniu rozhodnutia orgánov EÚ nemá čo dodať.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona