Stará autobusová stanica v Banskej Bystrici končí, od novembra ľuďom poslúži dočasná

NETKY.SK • 20 Október 2015, 10:55 • 2 min
Stará autobusová stanica v Banskej Bystrici končí, od novembra ľuďom poslúži dočasná

BANSKÁ BYSTRICA – Stará autobusová stanica v Banskej Bystrici končí, od novembra ju nahradí dočasná stanica, len niekoľko desiatok metrov od nej v priestoroch veľkého parkoviska na Mičinskej ceste.

slovakia

left justify in out

Stavebný ruch, ktorý zavládol na Mičinskej ceste, je neklamným znakom toho, že radnica začína realizovať jednu zo svojich najväčších priorít, a to výstavbu novej autobusovej stanice. Skôr ako ju zbúrajú, musí vytvoriť dočasné miesto, kde budú prichádzať a odchádzať diaľkové a prímestské autobusy. Dopravný podnik mesta Banská Bystrica (DPMBB) plánuje dočasnú stanicu spustiť do ostrej prevádzky už od 1. novembra.

 

"Všetky autobusové spoje, ktoré v súčasnosti využívajú pôvodnú autobusovú stanicu, budú presunuté na parkovisko Mičinská. Odhadovaný počet spojov na deň je 460 až 500, cez víkendy približne 150. Súčasťou dočasnej stanice bude predajné miesto cestovných lístkov, čakáreň i toalety. Vďaka informačnému dotykovému panelu sa cestujúci jednoducho dozvedia o príchodoch a odchodoch jednotlivých spojov," priblížil Miroslav Snopko, riaditeľ spoločnosti DPMBB.

 

Po spustení dočasnej stanice by sa malo začať s búracími prácami chátrajúcej, neslávne známej stanice, ktorá si v miestnych anketách vyslúžila prívlastok – strašiak krajského mesta. "Dopomohol" jej k tomu aj zničený skelet nedobudovanej výpravnej haly, o ktorej sa pred desiatkami rokov uvažovalo ako o spoločnej pre autobusovú a železničnú stanicu.

 

"Vybudovanie dočasného miesta pre cestujúcich je podmienkou na to, aby sme mohli začať s búracími prácami a rekonštrukciou autobusovej stanice. Verím, že dočasná stanica plnohodnotne poslúži Banskobystričanom i návštevníkom mesta a nezníži ich komfort pri cestovaní. S výstavbou novej stanice vznikne aj veľa dopravných obmedzení. Prosím preto všetkých obyvateľov mesta, aby boli trpezliví. Ak vydržíme, po 30 rokoch sa konečne dočkáme novej, čistej a kultúrnej stanice," vyzval primátor Ján Nosko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies