Stanovisko strany SMER-SD k dnešnému vyjadreniu Petra Pellegriniho

NETKY.SK • 17 Jún 2020, 18:39 • 2 min
Stanovisko strany SMER-SD k dnešnému vyjadreniu Petra Pellegriniho

Dnes Peter Pellegrini s 10 poslancami ohlásil založenie nového politického subjektu. Týmto de facto vyjadrili, že prestávajú byť členmi strany SMER-SD a takto to aj vníma strana. Nemôžu zakladať novú politickú stranu a zároveň byť členmi strany SMER-SD.

slovakia

left justify in out

Vrátenie mandátov? 

Najsilnejšia opozičná strana vyzýva poslancov, ktorí sa dnes prezentovali ako úprimný, nový politický subjekt, aby sa takto úprimne a novo postavili aj k svojim mandátom. Tie nezískali ako súkromné osoby, ale vďaka účasti na kandidátke strany SMER-SD. Preto by mali zvážiť vrátenie funkcií, ktoré získali v NR SR.

 

img

 

Debata s odídencami zo strany nebude 

Strana SMER-SD a jej predstavitelia odmietajú zúžiť politickú diskusiu len na debaty s odídencami, akoby to boli hlavné a zásadné problémy Slovenska. Práve v čase koronakrízy, kedy by naša vlasť potrebovala čo najviac konkrétnych riešení napr. pre zamestnanosť, zdravotníctvo, sociálnu ekonomiku, hospodárstvo, nie je namieste zaoberať sa samými sebou.

 

img

 

"Ak sa rozhodli odísť zo strany, ktorá im počas 20 rokov ponúkala priestor na sebarealizáciu, tým považujeme túto tému za uzavretú, a žiadame médiá, aby rešpektovali naše rozhodnutie, že sa nebudeme zúčastňovať týchto debát o strane SMER-SD," uviedol vedúci tlačového oddelenia strany Ján Mažgút.

 

Návrhy na zmeny 

Smer-SD vo svojom stanovisku ďalej ďakuje všetkým členom strany i sympatizantom sociálnej demokracie, ktorí ich budú aj naďalej podporovať a ostanú s nimi. Prostredníctvom predsedu strany bol avizovaný návrh na zmeny, ktoré potrebuje SMER-SD urobiť, a týmto sa bude strana zaoberať vo svojich štruktúrach na základe demokratických procesov.

 

img

 

"Je očividné, že Pellegriniho odídenci o túto zmenu nestáli. Strana SMER-SD bude podľa všetkého pokračovať v razantnej, konštruktívnej a ľavicovej opozičnej politike," vyjadril sa Mažgút na záver.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies